Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 6 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 6 porsjoner

Brødpudding med sitronsmør

Brødpudding er både smakfullt og smart. Bruk brødrester til å lage denne digge desserten. Brødpudding med friskt sitronsmør kan vi love at blir godt!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Om du lager sitronsmøret fra bunnen av, må du lage det først. Visp egg og sukker sammen i en bolle. Hell i sitronsaft og bland sammen.
  • Varm det hele forsiktig opp over et vannbad og rør rundt med en visp hele tiden.
  • Ta blandingen av den varme platen når den begynner å tykne. Tilsett smør i terninger og finrevet sitronskall. Rør godt.
  • Hell sitronsmøret i varme, rene og tørre glass og skru på tette lokk. 
  • Så kan du lage brødpuddingen. Bland egg, melk, sukker og vanilje i en bolle.
  • Skjær brødet i biter og legg dem i røren. La brødbitene ligge til de har trukket til seg all væsken.
  • Vend halvparten av sitronsmøret forsiktig inni brødblandingen.
  • Smør en ildfast form med smør og hell brødblandingen oppi.
  • Stek brødpuddingen midt i ovnen på 130 °C i 40 minutter. Den er ferdig når den er blitt stiv.
  • Serveres varm med resten av sitronsmøret.

Oppskriften er laget i samarbeid med MatPrat

>> Se flere tips for å redusere matsvinn av brød her!

Finn mer om samme tema:

5 / 5
5 stemmer