Crostini
Crostini er herlig tynne og sprø brødskiver ristet gylne i ovnen sammen med olivenolje. Server som forrett med for eksempel sopp.
Ingredienser
Crostini:
5 tynne brødskiver
2-3 ss olivenolje
Soppblanding:
100 g kantareller eller annen sopp
1 sjalottløk
1 ss smør
Salt og pepper
Litt finhakket, fersk gressløk
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Crostini: Skjær to rundinger ut av hver brødskive. Eller ti tynne skiver av en bagett, den har perfekt crostini størrelse
- Legg skivene på et stekebrett og ringle over litt olivenolje.
- Stek crostiniene midt i ovnen på varmluft 180 °C til de blir gylne, ca. 5 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Crostini kan toppes med hva som helst, ta det du har i kjøleskapet.
- Soppblanding: Rens kantarellen og riv den i middels biter av lik størrelse. Finhakk sjalottløk og gressløk.
- Stek kantarell og løk i en varm stekepanne med smør til det er gyllent. Det tar omtrent fem minutter. Smak til med salt, pepper og gressløk.
- Fordel kantarellene på crostiniene og nyt umiddelbart.
Oppbevar crostiniene i en lufttett beholder. De holder seg i omtrent en uke.
Liker du disse, vil du elske vår tomatbruschetta.