Verdens beste focaccia
Focaccia er italiensk brytebrød med hvitløk, rødløk, rosmarin og parmesan, et perfekt tilbehør til middagen. Server sammen med grillmat eller nyt alene med god olje eller aioli til.
Ingredienser
½ pk gjær
6 dl vann
800 g hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
3 dl olivenolje
1 glass sorte oliven
2 båter hvitløk
1 rødløk
1 stilk frisk rosmarin
1 ss havsalt til pynt
1 dl parmesan ost til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smuldre gjæren og rør den ut i lunkent vann.
- Tilsett mel, salt, sukker, oliven og 1 dl av olivenoljen i den lunkne blandingen. La deigen heve under et klede til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Ha 1 dl olivenolje i en langpanne, ha deigen i langpannen og trykk den ut som en pizzabunn. Ha over hakket hvitløk, rødløk og rosmarin og hell over resten av olivenoljen. Trykk alt dette ned i deigen og la den etterheve i 30 minutter.
- Dryss havsalt og reven parmesanost over like før steking.
- Stek midt i ovnen ved 200 °C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist i langpanne og server brødet lunt.
>> Les også: Grunnoppskrift på focaccia – og mange smakfulle varianter.