Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Focaccia

Focaccia er italiensk brytebrød med hvitløk, rødløk, rosmarin og parmesan, et perfekt tilbehør til middagen. Server sammen med grillmat eller nyt alene med god olje eller aioli til.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre gjæren og rør den ut i lunkent vann.
  • Tilsett mel, salt, sukker, oliven og 1 dl av olivenoljen i den lunkne blandingen. La deigen heve under et klede til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ha 1 dl olivenolje i en langpanne, ha deigen i langpannen og trykk den ut som en pizzabunn. Ha over hakket hvitløk, rødløk og rosmarin og hell over resten av olivenoljen. Trykk alt dette ned i deigen og la den etterheve i 30 minutter.
  • Dryss havsalt og reven parmesanost over like før steking.
  • Stek midt i ovnen ved 200 °C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist i langpanne og server brødet lunt.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer