Grov-snurr
Grov-snurr er en grov bolle med bær. Marit, Ådne, Erle Amalie og Elin fra Røn skule står bak dette søte vinnerbidraget i konkurransen om å lage "Fremtidens skolebrød 2009".
Ingredienser
5 dl melk
50 g gjær
25 g olje
2 ts sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kardemomme
½ ts malt kanel
490 g sammalt hvete, grov
300 g hvetemel
ca. 1 dl jordbærsyltetøy
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm opp melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i den lunkne melken. Ha i resten av ingrediensene, utenom jordbærsyltetøyet. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.
- Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Ta deigen ut på melet bakebord. Kjevle deigen til et rektangel. Smør ut jordbærsyltetøyet, som en rullekake. Rull rektangelet sammen og skjær opp i 2 cm biter, ca. 10 stykker. Legg grovsnurrene med snittet ned på en bakeplate med bakepapir.
- Dekk til med et klede og la dem stå på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Pensle grovsnurrene lett med vann. Stek dem midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.
- Det er kjempegodt med bringebær ved siden av en grov-snurr bolle.
>> Prøv også våre pestosnurrer – grove snurrer med pesto, ost og soltørkede tomater som passer godt i matpakken.