Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 10 grovsnurrer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 10 grovsnurrer

Grov-snurr

Grov-snurr er en grov bolle med bær. Marit, Ådne, Erle Amalie og Elin fra Røn skule står bak dette søte vinnerbidraget i konkurransen om å lage "Fremtidens skolebrød 2009".
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm opp melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i den lunkne melken. Ha i resten av ingrediensene, utenom jordbærsyltetøyet. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.
  • Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  • Ta deigen ut på melet bakebord. Kjevle deigen til et rektangel. Smør ut jordbærsyltetøyet, som en rullekake. Rull rektangelet sammen og skjær opp i 2 cm biter, ca. 10 stykker. Legg grovsnurrene med snittet ned på en bakeplate med bakepapir.
  • Dekk til med et klede og la dem stå på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  • Pensle grovsnurrene lett med vann. Stek dem midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.
  • Det er kjempegodt med bringebær ved siden av en grov-snurr bolle.

>> Prøv også våre pestosnurrer – grove snurrer med pesto, ost og soltørkede tomater som passer godt i matpakken. 

 

Finn mer om samme tema:

0 / 5