Luftige hveteboller
Ingredienser
Slik gjør du
- Skjær smøret i små terninger og la det bli mykt i romtemperatur.
-
Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen slipper kanten på bollen, tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Tilsett til slutt rosinene og elt dem forsiktig inn i deigen.
-
Dekk bakebollen med plast eller klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
-
Ta deigen ut på lett melet bakebord og del den i 24 like store emner. Trill runde boller. Sett bollene på stekeplate med bakepapir.
-
Dekk bollene med et klede og la dem etterheve til dobbel størrelse, 20-30 minutter.
-
Pensle bollene lett med sammenvispet egg.
-
Stek bolle midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 minutter eller til de er pent gylne. Avkjøl på rist.
Pynt bollene med melisglasur og non stop eller seigmenn til fest.