Stjernekaker
Stjernekaker er små, sprø julekaker fra Italia. De søte kjeksene er vanlige til jul i Norge og i Italia, og bakes med smør, sukker, egg og hvetemel.
Ingredienser
350 g sukker
150 g smør
3 egg
750 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
½ ts salt
1 ½ dl matfløte
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør sukker og smør godt sammen. Tilsett eggene, ett og ett om gangen under stadig omrøring.
- Bland sammen det tørre, og rør det inn i eggblandingen sammen med matfløte. Bland alt godt sammen.
Deigen kan med fordel settes kaldt til dagen etterpå, men den må ikke.
- Kjevle ut deigen og trykk ut små kaker med en stjerneformet pepperkakeform. Legg stjernekakene på et stekebrett med bakepapir.
- Stek kakene på 200°C i ca. 10 min, til de så vidt får litt farge. Avkjøl på rist.
Prøv også italienske panforte til jul.