Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 10 - 15 vafler
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 10 - 15 vafler

Vafler fra Sjømannskirken i København

Vafler fra Sjømannskirken i København er kåret til verdens beste vaffeloppskrift i 2008, 2011 og 2012. Prøv den - og du vil ikke bli skuffet.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Visp egg og sukker lett og ha i skummet kulturmelk, men hold igjen en halv dl.
  • Bland sammen mel, kardemomme, vaniljesukker og bakepulver i en annen bolle. Bland så inn vekselsvis det tørre, vann, melk og smeltet smør.
  • I den siste halve dl skummet kulturmelk blander du inn natron. La natron bruse ferdig i melken før den tilsettes resten av røren. Ikke rør mye etter at natronmelken er tilsatt, for da blir vaflene seige. La røren svelle litt før steking.
  • Stek vaflene i varmt vaffeljern. Avkjøl på rist.

TIPS: Du kan erstatte kulturmelken med kefir.

Finn mer om samme tema:

2.8 / 5
335 stemmer
Les eller skriv kommentarer