Vafler fra Sjømannskirken i København
Vafler fra Sjømannskirken i København er kåret til verdens beste vaffeloppskrift i 2008, 2011 og 2012. Prøv den - og du vil ikke bli skuffet.
Ingredienser
2 egg
1 dl sukker
2 dl skummet kulturmelk
1 ½ dl melk
1 dl vann
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts natron
½ ts malt kardemomme
125 g smeltet smør
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Visp egg og sukker lett og ha i skummet kulturmelk, men hold igjen en halv dl.
- Bland sammen mel, kardemomme, vaniljesukker og bakepulver i en annen bolle. Bland så inn vekselsvis det tørre, vann, melk og smeltet smør.
- I den siste halve dl skummet kulturmelk blander du inn natron. La natron bruse ferdig i melken før den tilsettes resten av røren. Ikke rør mye etter at natronmelken er tilsatt, for da blir vaflene seige. La røren svelle litt før steking.
- Stek vaflene i varmt vaffeljern. Avkjøl på rist.
TIPS: Du kan erstatte kulturmelken med kefir.