Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Sukkerbrød du lykkes med

Det er mange kakebakere som sliter litt med sukkerbrødet. Enten blir det ikke luftig nok, eller så blir det ikke saftig nok – eller så blir det både hardt og tørt (og da har du gjort noe galt, så mye kan vi røpe). 

Vår velprøvde oppskrift på sukkerbrød skal være enkel å få til. Du trenger:

4 egg
120 g sukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts bakepulver

Fremgangsmåten er heller ikke spesielt komplisert: 

  • Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  • Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
  • Hell røren i en smurt form, 24 cm i diameter.
  • Stek sukkerbrødet ved 160 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

De vanligste sukkerbrød-feilene

Men selv med enkel oppskrift og kort ingrediensliste kan det jo gå galt. Her er noen av de vanligste feilene man gjør når man baker sukkerbrød: 

1. Du slurver med oppskriften

I motsetning til ved annen matlaging, er det viktig å følge oppskriften nøye når du baker kaker. Det straffer seg å ta litt for mye mel eller et egg for lite. 

2. Du har det for travelt

Hvis du ikke gidder å la eggedosisen bli stiv nok, dropper å sikte melet, eller rører melet hardt inn i eggedosisen fordi du ikke har lyst å bruke tid på å vende den forsiktig inn, så kan du heller ikke forvente et perfekt resultat. Tålmodighet og nøyaktighet er nøkkelen. 

3. Du steker kaken for lite

En av de vanligste feilene ved steking av sukkerbrød er å steke det for lite. Da faller den sammen, og det dannes et krater i midten. 

Tips! Legger du den til kjøling opp ned når den kommer ut av ovnen, vil du få en jevnere kakebunn. Ikke snu den tilbake før den er helt avkjølt. 

Nedenfor finner du noen oppskrifter med sukkerbrød fra oppskriftsdatabasen vår. Lykke til med bakingen!