Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Vaffelrøre som gir verdens beste vafler

Det finnes mange meninger om hva som er den beste oppskriften på vaffelrøre. Noen bruker kefir i røra, mens andre bruker bare søtmelk. Noen bruker litt gjær for å få vaflene luftinge, noen bruker bakepulver, mens andre igjen sverger til natron.

Er det noen som har greie på vaffelrøre, så er det Sjømannskirken. Denne oppskriften på vaffelrøre fra Sjømannskirken i København har til og med flere ganger blitt kåret til verdens beste vaffeloppskrift. 

Til denne vaffelrøren trenger du:

2 egg
1 dl sukker
2 dl skummet kulturmelk
1 ½ dl melk
1 dl vann
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts natron
½ ts malt kardemomme
125 g smeltet smør 

Slik gjør du:

  • Visp egg og sukker lett og ha i skummet kulturmelk. Hold igjen en halv dl.
  • Bland inn vekselsvis det tørre, vann, melk og smeltet smør.
  • I den siste halve dl skummet kulturmelk blander du inn natron. La natron bruse ferdig i melken før den tilsettes resten av røren. Ikke rør mye etter at natronmelken er tilsatt, for da blir vaflene seige. La røren svelle litt før steking.
  • Stek vaflene i varmt vaffeljern. Avkjøl på rist.

Vaffelrøre med variasjoner

Vi har aldri hørt om noen som er blitt lei av vafler. Men om du av en eller annen grunn skulle oppleve behov for å bytte ut den klassiske vaffelrøren med noe annet, har vi noen forslag. 

Mange bruker havre i røra – se for eksempel den klassiske oppskriften på havrevafler, havrevafler med nordnorsk vri eller bygdekvinnelagets havrevafler.

Bygg er også et kornslag som fungerer fint i vafler, se for eksempel vår oppskrift på byggvafler som kan være et godt alternativ til brød i matpakken. 

Revne epler er et tredje alternativ dersom du har lyst på litt variasjon i vaffelrøren. Disse eplevaflene smaker helt nydelig med bare litt rømme på. 

Ikke bare rømme og syltetøy

I likhet med pannekaker, er det mange måte å variere tilbehøret til vaffelrøren på. De fleste tenker på rømme og syltetøy, men la det ikke stoppe der!

Lemoncurd gir for eksempel en herlig og syrlig piff på vaflene.

Eller hva med vafler med valnøtter og brie

Det finnes også mange lokale variasjoner på vaffeltilbehøret. De nordnorske havrevaflene spises for eksempel ofte med kokt egg og tomat. Og i Moss er det pølse i vaffel som gjelder.

Nedenfor finner du alle våre oppskrifter på vaffelrøre – finn din favoritt!