Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baguetter

Baguetter

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 5 baguetter.

1 porsjon deig gir 5 baguetter

  • 7,5 dl vann
  • 0,5 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss salt
  • 4 ss vann til pensling
  • 1 ss hvetemel til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Baguette betyr pinne på fransk, og er et fint langt brød med sprø skorpe og myk kjerne. Fyll baguettene med salat og pålegg, eller spis det som det er med litt godt smør eller olje. Det perfekte turbrødet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 5 baguetter.

1 porsjon deig gir 5 baguetter

  • 7,5 dl vann
  • 0,5 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss salt
  • 4 ss vann til pensling
  • 1 ss hvetemel til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Terje Heijmans Skjærvik

    Det står i oppskriften 7,5 dl vann. Spar 1 dl til eltingen er nesten ferdig. Utrolig bløt og klissete deig. Måtte bruke masse mel for idet heletatt og klare og forme de til baguetter

  • Anna Madsen

    Heisann, dette gikk ikke helt som planlagt. Jeg fulgte oppskrift nøye, men de lignet veldig lite på bildet. Baguettene ble helt hvite uten noen særlig skorpe. Jeg brukte varmluft, men vet ikke om det var riktig. Over/under-varme siste 10 minutter fungerte heller ikke. De hevet seg godt underveis, men ble likevel svært kompakte. Hva kan jeg gjøre annerledes neste gang?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Anna! Det er ofte lav temperatur over lenger tid som gjør bakverket tørt og blast. Neste gang du skal bake småbakst vil jeg anbefale å varme ovnen godt opp med over-. og undervarme, før du setter inn baguettene. For å være sikker på at ovnen er varm, kan du varme den opp til 230-240 grader, og justere ned varmen til 220 grader i det du setter baguettene inn. Lykke til! Hilsen Marta. MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 02.04.2025 17:50:14 handleliste stengt