Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Engelsk fruktkake

Engelsk fruktkake

Ingredienser

porsjoner

1 fuktkake gir cirka 16 porsjoner

  • 400 g rosiner gjerne en blanding av sultana rosiner og vanlige rosiner
  • 10 g cocktailbær
  • 30 g hasselnøtter
  • 20 g usaltede pistasjnøtter
  • 30 g mandler
  • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 dl rom
  • 1 dl konjakk
  • 120 g smør
  • 120 g brunt sukker
  • 3 stk. romtempererte egg
  • 50 g malte mandler
  • 160 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær

Sirup:

  • 0,5 dl kokende vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss rom eller whisky

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En klassisk julekake som bør lages i god tid. Med rosiner, cocktailbær, nøtter, mandler, rom og julekrydder som kanel, ingefær og nellik dufter den av jul.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 fuktkake gir cirka 16 porsjoner

  • 400 g rosiner gjerne en blanding av sultana rosiner og vanlige rosiner
  • 10 g cocktailbær
  • 30 g hasselnøtter
  • 20 g usaltede pistasjnøtter
  • 30 g mandler
  • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 dl rom
  • 1 dl konjakk
  • 120 g smør
  • 120 g brunt sukker
  • 3 stk. romtempererte egg
  • 50 g malte mandler
  • 160 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær

Sirup:

  • 0,5 dl kokende vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss rom eller whisky

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 08.04.2025 01:21:29 handleliste stengt