Sitronkake
En syrlig og deilig sitronkake er en klassisk formkake perfekt til familieselskapet. Server kaken som den er eller med en skje vaniljeis ved siden av.
Ingredienser
225 g sukker
40 g smør, mykt
3 egg
Saft og skall av 3 sitroner
190 g hvetemel
½ ts natron
½ ts bakepulver
½ ts salt
1 ¼ dl nøytral olje
slik gjør du
Vis ingredienser
Denne sitronkaken er en veldig anvendelig formkake som «alle» liker. Sitronkaken er godt egnet for de som ikke er så vant til å bake, med få ingredienser og enkel fremgangsmåte er den lett å lykkes med.
Slik gjør du
- Ha sukker, smør og egg i en bolle og bland visp det godt sammen i en kjøkkenmaskin, i omtrent 5 minutter.
- Tilsett sitronsaft og raspet sitronskall i røren og bland sammen.
- Bland sammen hvetemel, natron, bakepulver og salt i en bolle og rør det tørre inn i eggeblandingen.
- Ha deretter i olje, og bland kakerøren godt. Røren til sitronkaken skal være litt flytende.
- Hell røren i en brødform på 20×11 cm og stek sitronkaken nederst i ovnen ved 180°C i ca. 50-60 minutter. Dersom kaken begynner å bli godt stekt på toppen, dekk den til med litt bakepapir til den er gjennomstekt. Avkjøl sitronkaken på rist.
Tips: Vil du ha glasur på sitronkaken? Prøv melisglasur og kokosflak eller smeltet sjokolade og raspet sitronskall.
Sitronkake er en av mange varianter av formkaken, prøv også en med smak av appelsin og valmuefrø.
>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest