Oppskrifter

Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Vis alle Ekstra grovt Fint Grovt Halvgrovt Kategori Kornslag Måltid Sesong Type bakst

Thekake

Et "erketrøndersk" bakverk kaller Lars Utseth bakeriets bestselger, den tradisjonsrike thekaken, fylt med rosiner, kanel, nøtter, smørkrem og sviskemarmelade.
Middels
Middels

Rugbrødlagkake

Rugbrødlagkake er en saftig og smakfull kake med friske bær, silkemyk ostekrem og grov kakebunn. De grove rugbrødsmulene i bunnen gjør kaken litt sunnere.
Middels
Middels

Sunnere festkake

En saftig bunn med banan, eksotisk glasur med yoghurt og kokos og rike mengder friske bær gjør denne kaken til en litt sunnere festkake.
Middels
Middels

Sitron- og pasjonsmoussekake

En litt sunnere moussekake med syrlig krem, knasende bunn og en søt speilglasur på toppen.
Middels
Middels

Brødskala-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Grov gulrotkake

En saftig, god og holdbar gulrotkake. Bruk av fullkorn og litt mindre mengder sukker og ostekrem gjør denne gulrotkaken til et litt sunnere alternativ enn den klassiske.
Middels
Middels

Sjokoladekake med søtpotetglasur

En saftig og god sjokoladekake bakt på fullkorn med søtpoteter i glasuren som gjør denne oppskriften til et mer spennende og litt sunnere alternativ til den klassiske sjokoladekaken.
Middels
Middels

Rømmegrøt med spekemat

Rømmegrøt med spekemat og flatbrød er god, norsk tradisjonsmat til feriring av 17. mai, sankthans og olsok.
Middels
enkelt

Skolebrød

Klassiske skolebrød, og kalt skoleboller, er søte hveteboller med vaniljekrem og melisglasur, dyppet i kokosmasse. Server dem i helgen, til kaffen eller som turmat.
Middels
Middels