Havrekjeks med hele korn
Havrekjeks med hele korn av havre (havremarv) er lette å lage, og smaker deilig med blåmuggost og syltetøy til kaffen, eller som turmat.
Ingredienser
Bløtlegging:
250 g havre helkorn
1 ¼ dl vann
1 ¼ dl melk
Hoveddeig:
125 g smør
325 g hvetemel
90 g sukker
3 ts hornsalt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Dag 1, bløtlegging: Bland sammen alle ingrediensene til bløtleggingen og la stå i kjøleskapet til neste dag.
- Dag 2, hoveddeig: Smuldre sammen smør og hvetemel. Bland inn sukker, hornsalt og bløtleggingen fra dagen før.
- Elt deigen godt sammen og kjevle ut så tynt som helkornene tillater.
- Stikk små hull i deigen ved å bruke en gaffel, og stikk ut runde kjeks med et kjøkkenglass.
- Legg kjeksene på stekeplater (uten bakepapir under) og stek på 200 °C i ca. 13 minutter eller til de er gylne og fine. Avkjøl på rist.
Oppskriften er laget av Amund Skrutvold.
>> Sjekk også ut våre samleside med oppskrifter på kjeks for flere sprø godbiter!