Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pepperkake med blåmuggost

Pepperkake med blåmuggost

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. pepperkake
  • 1 pk blåmuggost
  • 8 ts fikensyltetøy eller annet syltetøy du liker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelagde pepperkaker eller butikkbakte, spiller ingen rolle. Har du pepperkaker kan du toppe dem med blåmuggost og fikensyltetøy - perfekt kveldskos i førjulstiden eller som enkel juletapas når du får gjester på julebesøk. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. pepperkake
  • 1 pk blåmuggost
  • 8 ts fikensyltetøy eller annet syltetøy du liker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bytt gjerne ut fikensyltetøyet med noe annet godt du liker. Solbær eller aprikos smaker også godt til blåmuggost.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Julebord med venninnegjengen

 

Kommentarer

  • Nikki Kolthof

    Hei hei! Hva en spennende oppskrift. Jeg skal lage den som forretten. Kan du gi meg råd om en god vin eller drikk for oppskriften? Tusen takk :)

    • Cecilie Maske

      Hei, Nikki! Pepperkaker med blåmuggost er nydelig! Mange serverer det som en liten appetittvekker sammen med gløgg eller musserende vin før maten, men du kan også bruke det som forrett, slik du planlegger. Portvin er ofte anbefalt som følge til både ost og julekaker, og vil passe godt. Eplemost er et godt alkoholfritt alternativ. Spør også på Vinmonopolet, de vil kunne gi deg gode forslag. Lykke til, hilsen Cecilie, Matprat.

  • Victoria Berg

    Jeg fant oppskriften. Hadde bare oversett den

    • Cecilie Maske

      :-) :-)

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.15209, server:MP-PRD-WEB13 15.08.2025 04:56:55 handleliste stengt