Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glutenfrie boller

Glutenfrie boller

Ingredienser

porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 10 boller.

  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • ca. 100 g jyttemel original
  • 500 g semper mix
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingenting er som lukten av nystekte boller! Her har du oppskriften på saftige og myke boller uten gluten. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 10 boller.

  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • ca. 100 g jyttemel original
  • 500 g semper mix
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bollene kan godt fryses. Ta dem opp noen timer før de skal spises, og gi dem et lite opphold i varm stekeovn for å lune dem.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Helene Dahlsveen

    dessverre ble disse steinharde, og deigen var veldig vanskelig å forme til boller. Tror jeg må finne en annen oppskrift for dette her ble dessverre ikke bra. har mye gode erfaringer med matprats oppskrifter, men denne var ikke blant dem.

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Helene! Det kan være utfordrende med glutenfri bakst, og resultatet kan sjelden sammenlignes gjærbakst laget med glutenholdig mel. Hilsen Marta, Matprat

  • Natalie Matic

    De jeg har servert bollene til syntes den var god. De holder seg saftige og. Litt merkelig å få 17 - 18 boller ut av blandingen, men det er bare godt :D

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.15209, server:MP-PRD-WEB15 14.08.2025 11:09:24 handleliste stengt