Fylte horn – glutenfri
Fylte horn - glutenfri og med ost og skinke er en god og populær matpakke eller turmat.
Ingredienser
Gjærdeig:
150 g smør
6 dl melk
1 pk gjær
1 ½ ss fiberhusk
2 ts salt
1 ss sukker
250 jyttemel
500 g semper mix
1 ts bakepulver
Fyll:
1 pk ost, skivet
1 pk skinke
Evt. pizzakrydder
Pynt:
Egg til pensling
Gresskarkjerner
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smør i en kjele, ha i melk og varm opp til 37 °C. Løs opp gjæren.
- Visp fiberhusk inn i blandingen og la det svelle i 10 minutter.
- Ha væsken, salt, sukker og mel i en bakebolle. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin eller for hånd.
- Dekk bakebollen med plast, la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Ha deigen ut på et lett melet bord – bruk jyttemel eller annet glutenfritt mel. Del deigen i 3 emner og kjevle ut til runde leiver. Del hver leiv opp i 8 snipper. Ha på ost og skinke, samt krydder etter smak. Rull sammen til horn, og legg dem på stekeplate med bakepapir.
- La hornene etterheve i ca. 30 minutter under plastfolie eller kjøkkenhåndkle.
- Pensle med egg og strø over gresskarkjerner.
- Stek hornene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Prøv å erstatte noe av melet med glutenfri havregryn for å mer næringsrike horn.
Prøv vår vanlige variant – grove horn, en av våre mest populære oppskrifter.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat og Norsk cøliakiforening.