Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Under 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 horn
Hvor lang tid tar det? Under 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 horn

Fylte horn – glutenfri

Fylte horn - glutenfri og med ost og skinke er en god og populær matpakke eller turmat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smør i en kjele, ha i melk og varm opp til 37 °C. Løs opp gjæren.
  • Visp fiberhusk inn i blandingen og la det svelle i 10 minutter.
  • Ha væsken, salt, sukker og mel i en bakebolle. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin eller for hånd.
  • Dekk bakebollen med plast, la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  • Ha deigen ut på et lett melet bord – bruk jyttemel eller annet glutenfritt mel. Del deigen i 3 emner og kjevle ut til runde leiver. Del hver leiv opp i 8 snipper. Ha på ost og skinke, samt krydder etter smak. Rull sammen til horn, og legg dem på stekeplate med bakepapir.
  • La hornene etterheve i ca. 30 minutter under plastfolie eller kjøkkenhåndkle.
  • Pensle med egg og strø over gresskarkjerner.
  • Stek hornene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. 
Tips: Prøv å erstatte noe av melet med glutenfri havregryn for å mer næringsrike horn.

Prøv vår vanlige variant – grove horn, en av våre mest populære oppskrifter.

 

Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat og Norsk cøliakiforening.  

Finn mer om samme tema:

4.7 / 5
12 stemmer