Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3–4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3–4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Grovt gulrotbrød

Grovt gulrotbrød er et saftig og sunt brød med havre, solsikkekjerner og gulrot. Brødet har en mild og god smak og er barns favoritt i matpakken.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bløtlegging: Bland sammen ingrediensene til bløtleggingen i en bakebolle, og la stå på benken i 30 minutter. 
  • Hoveddeig: Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som bløtleggingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin, start med lav fart og øk etter hvert. Bruk «tyggegummitesten» for å sjekke om deigen er ferdig eltet. (Ta en deigklump, rull den i hånden og strekk den ut. Kan du strekke deigen uten at den brister er den ferdig eltet.)
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, 1–2 timer. 
  • Ha deigen ut på lett melet bakebord, og del i to like store emner. Form emnene til brød og legg i smurte brødformer (1, 5 liter). 
  • Dekk formene med plast, og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter. 
  • Pensle vann, dryss over havregryn og snitt brødene forsiktig med en skarp kniv. 
  • Stek brødene på nederste rist i ovnen ved 225 °C i ca. 40 minutter. Ta brødene ut av formene, og avkjøl på rist. 

Finn mer om samme tema:

3 / 5
264 stemmer