Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Makroner med salt karamell

Makroner med salt karamell

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 25 makroner.

Makroner:

  • 100 g mandler
  • 100 g melis
  • 75 g eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 dråper sukkerkulør eller brun matfarge

Karamellfyll:

  • 80 g sukker
  • 65 g kremfløte
  • 75 g kaldt smør i terninger
  • 3 g flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (34)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Disse makronene har alt! De er crispy på utsiden og seige inni, de er søte og samtidig perfekt balansert med en myk salt karamell som fyll. Du kommer til å spise mer enn bare en.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 25 makroner.

Makroner:

  • 100 g mandler
  • 100 g melis
  • 75 g eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 dråper sukkerkulør eller brun matfarge

Karamellfyll:

  • 80 g sukker
  • 65 g kremfløte
  • 75 g kaldt smør i terninger
  • 3 g flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Fortsatt sukkerklumper i blandingen? Sett kjelen tilbake på platen og kok opp blandingen til sukkeret er oppløst.
Bruker du ikke opp all karamellglasuren kan den også brukes til kaker som fyll eller topping, eller som saus på litt deilig iskrem. Den holder seg godt i kjøleskapet, kan piskes opp slik at den blir luftig og fin, eller varmes opp igjen slik at den blir flytende og blank.
Legg gjerne de skåldede mandlene på et bakepapirkledd stekebrett, og tørk dem i stekeovn på 100 °C med en tresleiv i stekeovnsdøren. Du kan selvsagt bruke mandler med skall også (de slipper du å tørke), overflaten på makronene blir litt spettete i fargen, men smaken blir den samme.
Mandelmel fås også kjøpt i butikken, men ikke kjøp et som er fettredusert. Det gir et dårlig resultat.
Pavlova 3a
Er du god på øyemål kan selvfølgelig makronene sprøytes ut på frihånd, eller du kan bruke en makronmatte.

Makronene kan spises med en gang, men er aller best når de har stått en dag med fyllet i. Oppbevar dem i en lufttett boks i kjøleskapet i inntil en uke, eller legg dem i fryseren.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Toini Tømte

    Hvordan oppbevarer man makronskallene best mulig? Har laget de noen dager før feiring, og vil ikke fylle de for tidlig. Og hvor lenge holder de seg med og uten fyll?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Toini! Makronene kan oppbevares i et tett boks i kjøleskapet. Eventuelt kan de fryses. De tiner på kort tid i romtemperatur, så det holder at du tar de opp 15-20 minutter før du skal fylle dem 😊 Hilsen Marta, Matprat

  • Sigrid Tungen

    Hvis man bruker ferdig mandelmel, skal man da ha i melis? Og hvor mye?

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Sigrid! Oppskriften er den samme selv om du bruker ferdig mandelmel. Husk bare å kjøpe et mandelmel som ikke er fettredusert, for at makronene skal bli vellykket. Lykke til! Hilsen Anette, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.15209, server:MP-PRD-WEB11 14.08.2025 11:41:50 handleliste stengt