Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Bakerens ekstra grove brød

Bakerens ekstra grove brød passer til din sunne hverdag og smaker deilig av både gresskarkjerner, honning, fullkornshvetemel, grov sammalt rug og hvetekli.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bløtlegging: Bland sammen ingrediensene til bløtleggingen i en bakebolle, og la stå på kjøkkenbenken i 20 minutter.
  • Hoveddeig: Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som bløtleggingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste fart i ca. 10 minutter. Bruk «tyggegummitesten» for å sjekke om deigen er ferdig eltet.
  • Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bord. Del i to like store emner, som du former til avlange brød. Pensle brødene med vann, rull i gresskarkjerner og legg i smurte 1-litersformer.
  • Dekk med plast eller et klede, og la brødene etterheve til dobbel størrelse.
  • Forvarm ovnen til 250 °C. Sett brødene inn på en rist nederst i ovnen, og senk temperaturen til 200 °C. Stek i ca. 45 minutter. Ha brødene ut av formene, og avkjøl på rist.

>> Tips! Har du lyst på grovt brød med mindre arbeid, anbefaler vi å prøve eltefri bakst. Prøv for eksempel et grovt grytebrød – det rører du sammen på kvelden og steker dagen etter. Lite jobb og mye smak!

Finn mer om samme tema:

3 / 5
311 stemmer