Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Havrebrød

Grovt havrebrød

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 2 brød

Bløtlegging

  • 300 g lettkokte havregryn
  • 150 g grov sammalt hvete
  • 150 g havrekli
  • 6 dl vann

Hoveddeig

  • 750 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 4 dl skummet melk
  • 0,5 dl rapsolje
  • 1 pk gjær

Til pensling og pynt

  • 0,5 stk. egg til pensling
  • 2 ss lettkokte havregryn
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er et lyst brød uten hele korn eller frø i deigen. Brødet ser mindre grovt ut enn det er, og havren gir en god og nøtteaktig smak mange barn liker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 2 brød

Bløtlegging

  • 300 g lettkokte havregryn
  • 150 g grov sammalt hvete
  • 150 g havrekli
  • 6 dl vann

Hoveddeig

  • 750 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 4 dl skummet melk
  • 0,5 dl rapsolje
  • 1 pk gjær

Til pensling og pynt

  • 0,5 stk. egg til pensling
  • 2 ss lettkokte havregryn
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Kommentarer

  • S.L

    Kan noen korrekturlese denne oppskriften? «1 dl gjær», «Trinn 1: ta deigen ut…»

    • Marta Ravnsborg

      Hva mener du?

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.15209, server:MP-PRD-WEB13 14.08.2025 02:53:05 handleliste stengt