Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fletteloff

Fletteloff eller horn

Ingredienser

  • 30 g smør
  • ca. 6 dl hvetemel
  • 25 g gjær
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 3,5 dl lettmelk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget, fersk loff passer til det meste. Enten det er som tilbehør til salat, suppe eller gryte, eller om du spiser den som den er med pålegg. Denne grunndeigen kan brukes til å lage fletteloff, horn eller bakes i andre former.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 30 g smør
  • ca. 6 dl hvetemel
  • 25 g gjær
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 3,5 dl lettmelk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vil du heller lage horn, kan du gjøre dette: Elt deigen lett sammen og form den til en kule. Kjevle deigen ut til en runding med en diameter på ca. 30 cm. Del deigen i åtte like store snipper med bake- eller pizzatrinse. Rull hver snipp fra ytterkanten sammen til horn. Legg hornene med spissen godt under på bakepapirkledd stekebrett. Pensle med sammenvispet egg og dryss valmuefrø over. Sett hornene på midterste rille i stekeovnen ved 240 °C og stek i 8-10 minutter.

Fletteloff

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Anette Feragen

    Min sønn på 11 har akuratt begynt med mat og helse , i kveld bakte han flette loff uten hjelp og marskin , håndlaget ;)

  • Gerd Bolle

    hei, har nettopp bakt mitt andre brød her i livet, vi lure på hvorfor vi skal ha vann opp på brøde ?

    • Cecilie Maske

      Hei, Gerd! Jeg er ikke sikker på om jeg forstår hva du mener. Kan du forklare litt bedre? Hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.15427, server:MP-PRD-WEB13 20.08.2025 22:00:27 handleliste stengt