Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sitron- og blåbærkake

Sitron- og blåbærkake i langpanne

Ingredienser

1  porsjoner

Du får ca. 24 biter av 1 porsjon.

  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 225 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 225 g romtemperert smør
  • 3 ss melk
  • revet skall av 3 stk. sitron
  • 250 g blåbær

Glasur:

  • 200 g melis
  • 8 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel, men saftig kake med frisk og god sitronsmak er et godt alternativ til alle sjokoladekakene. Norske blåbær er supre å bruke i sesong, men store importblåbær duger også bra. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Du får ca. 24 biter av 1 porsjon.

  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 225 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 225 g romtemperert smør
  • 3 ss melk
  • revet skall av 3 stk. sitron
  • 250 g blåbær

Glasur:

  • 200 g melis
  • 8 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vi har pyntet med nyutsprungne blåbærblader, som er vakkert lysegrønne. De er spiselige, men smaker ingenting. Er du heldig, blomstrer blåbærlyngen, og blomstene er også fine på pynte med. Kaken kan godt pyntes med andre spiselige blomster som ringblomst, kornblomst, pelargonia, blomkarse eller tusenfryd, og friske urter som mynte, sitronverbena eller sitronmelisse.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15427, server:MP-PRD-WEB13 20.08.2025 16:45:23 handleliste stengt