Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Fransk løksuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje eller smør
  • 0,5 ts sukker
  • 2 båter hvitløk
  • 1 l kjøttkraft eller grønnsakskraft
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 6 skiver brød

Til servering:

  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 200 g revet ost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En klassissk fransk løksuppe er laget av enkle ingredienser, men smaker vidunderlig. Vær tålmodig og la løken steke seg ordentlig gyllenbrun, så er belønningen en helt nydelig suppe!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje eller smør
  • 0,5 ts sukker
  • 2 båter hvitløk
  • 1 l kjøttkraft eller grønnsakskraft
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 6 skiver brød

Til servering:

  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 200 g revet ost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hemmeligheten bak en ekstra smakfull løksuppe ligger i kraften! Bruk en god hjemmelaget kraft for å løfte smaken til nye høyder. Har du ikke kraft for hånden? Du kan enkelt lage din egen – sjekk vår oppskrift på hjemmelaget kraft. Perfekt som base for suppen og deilig å ha på lur i fryseren.

Du kan også gratinere løksuppen i porsjonsformer for en klassisk vri. Fordel suppen i ildfaste skåler, legg en skive ristet brød på toppen, og dryss over rikelig med revet ost. Sett skålene i ovnen og gratiner til osten er gyllen og boblende. Server rett fra ovnen for en ekstra delikat presentasjon – perfekt for middagsselskaper!

Og du ... du kan også steke opp litt ekstra skiver med gratinerte brødskiver, hvis du får en sulten gjeng på besøk … eller hvis det kommer noen ekstra på middag.

Løksuppe

Lyst på mer løksuppe inpsirasjon? Vi har også en knallgod oppskrift på løksuppe med kylling som du bør teste ut neste gang du blir gira på løksuppe. 

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

 

Kommentarer

  • Anita Frankmo

    Jeg synes jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, men det var så og si ikke noe suppe igjen i kjelen etter at jeg hadde gratinert med brød og ost. Nydelig smak, men det meste av suppen var i brødet. Skal det være sånn?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Det kan avhenge litt av størrelse på gryte (dybde). Er den vid, så kan det jo tenkes at det er lettere for at brødet suger opp mye suppe. Ellers er det viktig at brødet er ristet til det er sprøtt (tørt brød hvil sige opp kraften saktere), og selvfølgelig å servere så raskt som mulig. Et alternativ er å gratinere brødet (med ost) på siden og servere det ved siden av. Da blir all suppa igjen, og du kan selv justere brødmengden ved bordet. Hilsen Marta, Matprat

  • Thomas Aaren Romundstad

    såååå, man trenger ikke vann i denne oppskriften? :s

    • Cecilie Maske

      Hei, Thomas! I ingredienslista står det 1 liter utblandet grønnsak- eller kjøttbuljong. Du kan også bruke bare vann, men da blir smaken litt tynnere. Hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.15427, server:MP-PRD-WEB12 24.08.2025 01:28:43 handleliste stengt