Grove scones
Grove scones er superraske å lage fordi de hever med bakepulver, ikke gjær.
Ingredienser
220 g hvetemel
220 g sammalt hvete, fin eller grov
1 ss bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker
4 ss rapsolje
3 dl skummet melk eller lettmelk
slik gjør du
Vis ingredienser
Bruk fin eller grov sammalt hvete og server til frokost eller i matpakken. Selv om grove scones smaker aller best når de er nybakte, holder de seg fint noen timer i matpakken.
Slik gjør du
- Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Ha i olje og melk.
- Rør sammen deigen, men ikke arbeid den for lenge. Er deigen klissete, tilsett litt mer hvetemel.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i to og form til to runde «kaker╗ (2-3 cm tykke). Legg dem på stekeplate med bakepapir.
- Skjær hver «kake» i fire kakestykker. Skjær nesten gjennom, men behold den runde formen.
- Stek grove scones midt i ovnen ved 200 °C i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips! Grove scones smaker helt nydelig sammen med hjemmelaget syltetøy. Prøv for eksempel disse grove sconesene med stikkelsbærsyltetøy. En uslåelig kombinasjon!