Gulrotrundstykker
Gulrotrundstykker med gulrot, grov hvete, hvetekli, kardemomme og solsikkekjerner er sunne og gode, og passer fint i matpakken eller som turmat.
Ingredienser
5 dl lettmelk
1 pk gjær
4 ss olje
2 ts sukker
1 ts salt
1 ts malt kardemomme
2 gulrøtter (ca. 3 dl revet gulrot)
2 dl solsikkekjerner
1 dl hvetekli
350 g sammalt hvete, grov
500 g hvetemel
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne melken. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt, ikke kleber og slipper kanten av bakebollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle lett med vann, og dryss over solsikkekjerner. Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
PS! Er du ute etter en raskere variant av rundstykker med færre ingredienser, kan vi varmt anbefale våre populære havrerundstykker. Kjappe å lage, og nydelige på smak!