Små, raske ostekaker
Her er en superenkel og rask ostekake med friske bær du kan servere til gjestene dine. Selv om det går fort unna, er disse porsjonsostekakene både lekre og gode. De vil garantert slå an!
Ingredienser
Bunn:
6 havrekjeks
40 g pistasjnøtter
2 ss sukker
40 g smeltet smør
Fyll:
250 g kremost naturell
3 ss melis
Revet skall av 1 lime
Saft av ½ lime
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Pynt:
5 jordbær
Litt grovhakkede pistasjnøtter
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kjør kjeks, nøtter og sukker raskt sammen i en liten food-prosessor eller med en stavmikser. Ha i smeltet smør og bland alt sammen. Fordel blandingen i porsjonsglass.
- Bland sammen kremost, melis, vaniljesukker, limeskall og -saft. Bruk en visp eller håndmikser og rør blandingen godt til osten er myk. Blandingen skal bli litt luftig.
- Pisk kremfløten stiv i en annen bolle og vend den forsiktig inn i osteblandingen.
- Ha osteblandingen i en sprøytepose med rund tipp, eller bruk en skje og fyll i glassene.
- Skjær jordbær i båter og pynt de små ostekakene.
- Dryss gjerne litt grovhakkede pistasjnøtter over til pynt.
Kilde: Matprat