Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelagde lomper

Potetlomper

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon av denne oppskriften gir 12 til 14 lomper.

  • 1 kg melen potet , for eksempel Beate, Kerrs Pink, Pimpernel el. mandelpotet
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl hvetemel + mel til utbaking
  • 1 dl siktet rugmel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Potetlomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som, og du belønnes med noen fantastisk gode lomper. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag disse potetlompene selv!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon av denne oppskriften gir 12 til 14 lomper.

  • 1 kg melen potet , for eksempel Beate, Kerrs Pink, Pimpernel el. mandelpotet
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl hvetemel + mel til utbaking
  • 1 dl siktet rugmel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan servere potetlomper på samme måte som potetlefser. Prøv for eksempel lefserull med sylte, lefserull med fenalår, lefseruller med lammerull eller lefse med sild og poteter.

Har du egen takke, så kanskje du også vil prøve deg på å bake kling? Kling er søte lefser.

Hjemmelagde lomper

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

  • Anne Eriksen

    Hvor lenge kan de holde seg? Tenker å bake dem tirsdag og spise dem onsdag, og hvordan oppbevarer jeg dem best så de ikke blir tørre?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Anne! Det er best å oppbevare lompene i et klede eller brødpose/tøypose på kjøkkenbenken for at de skal holde seg ferske lengst mulig 😊 Bør holde seg gode i 3-4 dager. Hilsen Marta, Matprat

  • anita skje

    Noen spesielle potettyper som anbefales for disse lompene? Og for å bake kling ?

    • Cecilie Maske

      Hei, Anita! Velg melne poteter som for eksempel mandelpotet, pimpernell eller kerrs pink. Det gjelder også for kling 😊Hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.15209, server:MP-PRD-WEB12 16.08.2025 09:31:14 handleliste stengt