Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smultringer

Smultringer

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon deig gir ca. 30 smultringer.

  • 4 stk. egg
  • 250 g sukker
  • 1 dl pisket kremfløte
  • 100 g smeltet smør
  • 1 ts revet sitronskall
  • ca. 500 g hvetemel
  • 0,25 ts malt kardemomme
  • 1 ts hornsalt
  • 3 pk smult til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (48)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smultringer hører julen til, og er for mange et av de tradisjonelle sju slag, som må på bordet i jula. Smultringer smaker nydelig ellers i året også, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Smultringer er fine å fryse. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon deig gir ca. 30 smultringer.

  • 4 stk. egg
  • 250 g sukker
  • 1 dl pisket kremfløte
  • 100 g smeltet smør
  • 1 ts revet sitronskall
  • ca. 500 g hvetemel
  • 0,25 ts malt kardemomme
  • 1 ts hornsalt
  • 3 pk smult til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Jan Staff

    Av årsaker som ikke kan lastes oppskrift, ingredienser, utstyr eller lokale, men operatøren, så kom jeg kun halvveis i en omfangsrik smultringdeig i kveld. Resten av deigen er lagt i en plastbolle med plastfilm over i kjøleskapet. Spørsmålet er: hvor lenge kan deigen stå der før den blir dårlig?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Jan! Deigen holder fint i noen dager. Pakk den godt inn i plast, så den ikke tørker ut eller tar smak fra andre matvarer i kjøleskapet. Hilsen Marta, MatPrat

  • Ola Spangen

    Kan ikke si at jeg finner noe godt svar på dette på nettet, men jeg lurer på hvor lang holdbarhet disse smultringene vil ha i en plast/metallboks i romtemperatur?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Ola! Smultringer smaker best innen 3-4 dager. Men, de er supre å fryse, for så å varmes opp i ovnen før neste servering 😊 Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB15 23.01.2025 12:33:25 handleliste stengt