Byggrisotto til fisk
Byggrisotto er perfekt tilbehør til fisk. Her serverer vi den med hyse, men man kan like gjerne bruke sei, lange, breiflabb og uer.
Ingredienser
800 g hyse-/koljefilet
1 løk
1 ss olivenolje
3 dl byggryn
2 dl eplemost
1 l hønsebuljong (utblandet)
2 vårløk
1 ½ dl crème fraîche orginal, 35 %
100 g parmesan eller gruyere
2 ss sitronsaft
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss frisk gressløk
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
-
Skrell løk og kutt den fint. Fres løken i olje i en kjele til den er myk. Tilsett byggryn og spe med eplemost og 1 dl buljong. La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert. Hell på resten av buljongen i fire omganger mens du rører. All væske skal vare absorbert mellom hver gang. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Grynene skal være myke, og risottoen kremaktig.
-
Tilsett vårløk, crème fraîche og ost. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
-
Dryss salt og pepper på fisken og stek den i en stekepanne med margarin i 2 minutter på hver side. Etterstek på svak varme under lokk i 5 minutter. Finkutt gressløk, dryss over og server.
Hvis byggrisottoen har blitt litt tykk etter at du har stekt fisken, så tilsett litt vann.Kilde: MatPrat