Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Vintersalat med spinat, krydrede nøtter og tranebær

En deilig og vinterlig salat med mye mat i. Krydrede, sprøstekte valnøtter, tranebær og fetaost smaker fortreffelig sammen med dressing av sennep og eddik.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 190 °C.

  • Bland valnøtter, lønnesirup, kanel, kajennepepper, koriander og salt i en bolle og fordel det på et stekebrett kledd med bakepapir. Plasser brettet midt i ovnen og stek nøttene i 15-25 minutter, eller til de har blitt gylne. Vend på dem 2-3 ganger i løpet av steketiden.

  • Ta nøttene ut av ovnen og avkjøl helt.

  • Skyll og tørk spinat og ruccula godt (bruk gjerne en salatslynge). Ha salaten i en vid salatbolle.

  • Skjær av bunn og topp av granateplet og kutt gjennom skallet. Bruk hendene og bryt granateplet i to. Plukk ut de røde kjernene og bland inn i salaten sammen med tørkede tranebær.

  • Dryss de krydderstekte nøttene og fetaost på toppen.

  • Bland sammen ingrediensene til dressingen. Tilsett litt vann om du synes den er for tykk. Hell halvparten over vintersalaten, og server resten av dressingen ved siden av.

Oppskriften på vintersalat er fra MatPrat.

Finn mer om samme tema:

4.8 / 5
9 stemmer