Focaccine
Focaccine – miniutgaven av det velkjente italienske brødet focaccia – passer perfekt som snacks eller som tilbehør til grillmaten. Nydelig med en god pesto til.
Ingredienser
8 focaccine-brød:
25 g gjær
3 dl lunket vann
1 ss honning
½ ss salt
½ dl olivenolje
6 dl hvetemel
Topping:
2 ss grovhakket frisk timian
1 ss flaksalt
½ dl olivenolje
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett honning, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
- Del deigen opp i åtte runde emner. Bruk hendene og trykk ut hvert emne med fingertuppene til de er flate og runde. Legg dem på stekebrett med bakepapir.
- Dekk brødene med klede, og la etterheve til dobbel størrelse.
- Ringle over rikelig med olivenolje. Dryss på flaksalt og timian.
- Stek focaccinene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter eller til de har fått en gyllen farge.
For de som er glad i focaccia anbefaler vi også oppskriften verdens beste focaccia – og vår samleside med mange oppskrifter på varianter av focaccia.