Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Focaccine

Focaccine

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 8 brød.

  • 25 g gjær
  • 3 dl lunket vann
  • 1 ss honning
  • 0,5 ss salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 6 dl hvetemel

Til topping:

  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ss flaksalt
  • 2 ss grovhakket frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er miniutgaven av det velkjente italienske brødet Focaccia. Passer perfekt som tilbehør og for seg selv som snacks. Gjerne med en god pesto til.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 8 brød.

  • 25 g gjær
  • 3 dl lunket vann
  • 1 ss honning
  • 0,5 ss salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 6 dl hvetemel

Til topping:

  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ss flaksalt
  • 2 ss grovhakket frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Marte

    Kan honningen sløyfes eller er den viktig i denne oppskriften?

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Marte! Her er honningen med for å "kickstarte" gjæren litt - noe sukker og søtt gjør. Men du kan fint droppe den også;) Lykke til med bakingen! Hilsen Anette, Matprat

  • Synnøve Velsvik Brandal

    Laga disse idag, men deiga var heilt rennande og eg måtte bruke skei å ause den på plata. Er forholdet væske/mjøl rett?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Synnøve! Mengdeforholdet riktig her, så jeg er usikker på hva som kan ha skjedd. Men focaccia-oppskrifter skal være litt mer klissete enn andre deiger. Mvh. Ann-Christin, Matprat

      • Charlotte Hagen

        Jeg opplevde også at det ble mer en røre enn en deig med den melmengden som står i oppskriften.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.16006, server:MP-PRD-WEB14 27.09.2025 08:54:52 handleliste stengt