Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bergensk brødkake

Bergensk brødkake

Ingredienser

1  porsjoner

gir ca 20 biter

  • 1 l kefir
  • 150 g brød uten skorper
  • 550 g hvetemel
  • 750 g sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 2 ss malt kanel
  • 1 ss natron

Glasur:

  • 500 g melis
  • 5 ss kaldt vann
  • 1 ss mørk rom eller romessens (kan sløyfes)

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

I Bergen har man lange tradisjoner for brødkake. En saftig og god kake bakt på på rester av brød.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

gir ca 20 biter

  • 1 l kefir
  • 150 g brød uten skorper
  • 550 g hvetemel
  • 750 g sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 2 ss malt kanel
  • 1 ss natron

Glasur:

  • 500 g melis
  • 5 ss kaldt vann
  • 1 ss mørk rom eller romessens (kan sløyfes)

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vi serverer gjerne denne kaken med en varm kakao med rom.

Bergensk brødkake

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.16227, server:MP-PRD-WEB11 09.10.2025 07:59:07 handleliste stengt