Ekstra grove knekkebrød
Ekstra grove knekkebrød er raske, sunne og veldig gode til frokost, lunsj og i matpakken. De lages med grov hvete, havregryn, solsikkekjerner, linfrø og sesamfrø.
Ingredienser
260 g sammalt hvete, grov
120 g store havregryn
120 g solsikkekjerner
70 g linfrø
70 g sesamfrø
1 ts salt
7 dl vann
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør sammen mel, havregryn, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø, salt og vann i en bolle og la røren stå i 15 minutter.
- Smør utover to brett med bakepapir. Vil du ha litt tynnere knekkebrød, bruker du tre brett. Deigen er løs og klissete!
- Stek knekkebrødene i varmluftsovn på 160 °C i 25 minutter.
- Ta brettene ut og skjær knekkebrødene i biter. Sett brettene inn i ovnen igjen og senk temperaturen til 150 °C. Stek videre i 45–50 minutter, eller til knekkebrødene har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.
Ved bruk av vanlig stekeovn stekes ett brett av gangen ved 180 °C, og så settes temperaturen ned til 170 °C .
>> Sjekk også ut vår oppskrift på knekkebrød med rug og kli – eller se samlesiden med alle våre oppskrifter på knekkebrød.