Cake pops med frukt og sjokolade
Cake pops med frukt og sjokolade er lekre små sjokoladekaker i biter som er satt på pinne, og dyppet i flytende hvit sjokolade. Herlig til bursdagsfest!
Ingredienser
Kakebunn:
120 g romtemperert smør
200 g grovhakket mørk sjokolade
250 g sukker
50 g kakaopulver
2 ts vaniljesukker
2 egg
120 g hvetemel
Fruktpuré:
3 skiver frisk ananas
½ mango
½ cantaloupe melon
1 dl fruktjuice
Pynt:
300 g hvit sjokolade
3 dråper blåfarge til sjokolade
20 lollipoppinner eller trepinner
kakepynt etter ønske
mini muffinsformer
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kakebunn: Rør sammen romtemperert smør, sjokolade, sukker, egg, hvetemel og vaniljesukker i en bolle. Fordel deigen jevnt utover i en liten langpanne ca. 20×30 cm.
- Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.
- Fruktpuré: Del ananas, mango og melon i biter. Bruk en blender eller kjøkkenmaskin til å mose frukten til puré og spe med fruktjuice underveis.
- Utforming og pynt: Når kaken er avkjølt, smuldrer du den opp i en bakebolle. Tilsett fruktpuré. Deigen skal bli klebrig og mulig å rulle til kuler. Rull kuler og la dem hvile i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen.
- Smelt sjokolade i vannbad, og tilsett blå farge. Dypp tuppen av lollipoppinnene i sjokolade og stikk den halveis inn i kulen. Gjenta prosessen med alle kulene og sett dem tilbake i kjøleskapet, ca. 10 minutter.
- Ta kulene ut av kjøleskapet. Dypp hver kule i sjokolade og plasser dem i en liten muffinsform. Oppbevares i kjøleskap eller fryser frem til servering.