Bringebær cake pops
Bringebær cake pops er lekre små kaker dekket med mørk sjokolade og knasende bringebærdrops. En knallgod hjemmelaget kjærlighet på pinne.
Ingredienser
Kake:
3 romtempererte egg
1 dl sukker
80 g hvetemel
2 ts bakepulver
3 ss potetmel
Krem:
100 g kremost naturell
150 g bringebærsyltetøy
Rød konditorfarge
Pynt:
300 g mørk kokesjokolade
1 pose bringebærdrops
lollipoppinner eller trepinner
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kakebunn: Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt inn mel, bakepulver og potetmel. Bland melblandingen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Pass på at den ikke faller sammen.
- Hell kakerøren i en smurt kakeform, ca. 24 cm. Stek kaken nederst i ovnen på 150 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl opp ned på rist.
- Krem: Bland sammen kremost og bringebærsyltetøy. Tilsett gjerne litt rød konditorfarge for å få en finere farge på blandingen.
- Utforming av cake pops: Når kaken er avkjølt, smuldrer du den opp i en bakebolle. Bland inn krem, litt av gangen. Massen skal bli klebrig og mulig å rulle til en kule.
- Rull kuler på ca. 20 gram. La kulene hvile i kjøleskapet mens du smelter sjokolade over et vannbad.
- Knus bringebærdrops i passe små biter.
- Stikk tuppen på lollipoppinnene i sjokolade, og deretter halvveis inn i kulene. Sett cake popsene i isopor eller oasis for at de skal stå stødig. La kulene hvile i kjøleskap ytterligere 10 miutter.
- Dypp hele kulen i sjokolade, la overflødig sjokolade renne av. Strø knuste bringebærdropps over. La stå i kjøleskapet til sjokoladen stivner. Cake pops må oppbevares kjølig.