Cake pops: Røde hjerter
Cake pops: Røde hjerter er søte små sjokoladekaker på pinne som er perfekte å servere i bryllup eller på valentinsdagen.
Ingredienser
Kakebunn:
150 g smeltet smør
7 ½ dl kefir
5 dl sukker
1 ss natron
2 dl Nesquickpulver
10 dl hvetemel
Sjokoladekrem:
100 g kokesjokolade
75 g smør
1 egg
200 g melis
½ dl Baileys
Pynt:
300 g hvit sjokolade
3 dråper rød konditorfarge
lollipoppinner eller trepinner
sløyfebånd
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kakebunn: Smelt smøret. Ha i mel, Nesquickpulver og natron i en bakebolle. Bland inn kefir og rør godt sammen. Bland tilslutt inn det smeltede smøret.
- Ha røren i en smurt 24 cm springform. Stek kaken nederst i ovnen på 200 °C i 30 – 40 minutter. Avkjøl på rist.
- Sjokoladekrem: Smelt sjokolade og smør i vannbad, og avkjøl. Pisk sammen egg og melis og ha dette sammen med sjokoladesmøret. Tilsett Baileys og rør god sammen.
- Cake pops: Når kaken er helt avkjølt, smuldrer du den opp i en bolle. Tilsett sjokoladekremen og rør til massen blir klebrig. Du skal kunne klare å trille en kule.
- Bruk en kakeform og stikk ut hjerter av kakemassen. La hjertene hvile i kjøleskapet mens du smelter sjokolade.
- Smelt hvit sjokolade over vannbad, og tilsett rød konditorfarge.
- Stikk tuppen av lollipoppinnen først i sjokolade, deretter halvveis ned i hjertet. Gjenta prosessen med alle hjertene. Sett cake popsene i isopor eller oasis for at de skal stå stødig i kjøleskapet. Avkjøl i ca. 10 miutter.
- Dypp hjertene i sjokolade, og pass på at overflødig sjokolade renner av.
- Sett hjertene tilbake i kjøleskapet for at sjokoladen skal stivne fort.
Tips! Cake pops må oppbevares kjølig og kan fryses.