Squashkake
Squashkake er bevis på at grønnsaker også kan smake godt i kaker. Gulrot er en klassiker, her får du en ny vri med squash, kanel og solsikkekjerner.
Ingredienser
Squashkake:
3 egg
250 g Fruktose
2 ½ dl nøytral olje
250 g revet grønn squash
100 g fullkornshvetemel
250 g hvetemel
3 ts malt kanel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts salt
100 g solsikkekjerner
Glasur:
250 beger kesam mager
2 ts vaniljesukker
1 ts malt kanel
Pynt:
valnøtter
blå druer
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pisk egg og fruktose godt sammen.
- Tilsett resten av ingrediensene, rør sammen og fordel i en god smurt, brødform eller paiform.
- Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 35–40 minutter. Avkjøl på rist.
- Glasur: Rør sammen alle ingrediensene til glasuren og fordel over den avkjølte kaken.
- Pynt med valnøtter og blå druer.
Prøv også lys gulrotkake til kaffen.