Kanelsnurrer
Kanelsnurrer til kaffen er alltid en god idé. Denne oppskriften gir myke og saftige kanelsnurrer med masse smak.
Ingredienser
Deig:
125 g smør
5 dl melk
50 g gjær
125 g sukker
850 g hvetemel
Fyll:
100 g smør
4 ss sukker
4 ss malt kanel
1 egg til pensling
perlesukker til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Kanelsnurrer er helt uimotståelige når de er nystekt, men tåler også fint å fryses ned. Gir du de nytinte kanelsnurrene noen minutter i stekeovnen for å lune dem litt, smaker de nesten helt som nystekt.
Slik gjør du
- Smelt smøret, ha i melken og varm det til ca. 37° C. Rør gjæren ut i væsken og tilsett sukker og mel.
- Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. La deigen heve under plast eller et klede i ca. 40 minutter.
- Kjevle ut deigen til et rektangel og smør på romtemperert smør. Dryss på kanel og sukker.
- Brett deigen slik at du får tre lag. Kjevle deigen i bredden til den er ca. 25 cm bred.
- Skjær ut strimler i ca. 1,5 cm bredde. Tvinn deigen rundt pekefinger og langfinger og legg slutten av strimmelen over slik at den låser kanelsnurren. Dette er for å unngå at bollen faller fra hverandre under heving og steking.
- Dekk bollene med plast eller et klede, og la dem heve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle med pisket egg og strø over perlesukker.
- Stek kanelsnurrene på midterste rille i ovnen ved 220° C i 10–12 minutter. Avkjøl på rist.
>> Er du glad i kanelsnurrer, anbefaler vi også at du tar en liten titt på samlesiden vår for kanelboller. Her finner du oppskrifter på kanelknuter, vanlige kanelboller og ekte bergenske skillingsboller.
Sammen med våre venner i MatPrat har vi også laget en video om hvordan du går frem når du lager kanelsnurrer. Se videoen her: