Amerikanske cookies
Amerikanske cookies er deilige sjokoladekjeks som nesten smelter i munnen. Bruk den sjokoladen du liker best for ekstra god smak. Prøv også med nøtter eller tørket frukt.
Ingredienser
5 dl hvetemel
250 g smør, romtemperert
1 ¼ dl sukker
1 ¼ dl brunt sukker
2 egg, romtemperert
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
1 ts salt
200 g valgfri sjokolade, i biter
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha smør og sukker i en bolle og rør luftig med en mikser. Tilsett egg og vaniljesukker og bland videre til en jevn blanding.
- Bland sammen mel, natron og salt i en annen bolle. Hell melblandingen i smørblandingen litt og litt av gangen. Vend sjokoladebitene forsiktig inn i cookies-deigen.
- Legg kuler til cookies på størrelse med en spiseskje på et brett kledd med bakepapir. Pass på at det er god avstand mellom kjeksene, ettersom de flyter utover under steking.
- Stek cookiesene i 10-13 minutter på 160°C til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
>> Er du glad i cookies, anbefaler vi også å prøve våre myke byggcookies.