Appelsinmuffins til påske
Appelsinmuffins blir garantert en favoritt til påskekosen! Nypresset appelsinjuice i trippel dose gir ekstra saftige muffins med frisk smak.
Ingredienser
150 g smør
1 ½ dl sukker
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl hvetemel
Revet skall av ½ appelsin
¾ dl appelsinjuice eller presset appelsinsaft
Til dynking:
Saft av ½ appelsin
Melisglasur:
4 ss melis
Ca. 1 ss saft av appelsin
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør sammen smør og sukker i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser til det er luftig, hvitt og kremaktig.
- Ha i ett og ett egg. Bland røren godt sammen mellom hvert egg.
- Sikt sammen bakepulver, vaniljesukker og mel, og ha det i røren. Bland alt godt sammen.
- Ha i revet appelsinskall og saft av appelsin. Vend røren sammen.
- Fordel muffinsformer i et muffinsbrett. Bruk en isskje eller to spiseskjeer, og fyll røren i formene.
- Sett muffinsbrettet på rist, på nest nederste rille i ovnen. Stek på 175 °C i 12-15 minutter, eller til appelsinmuffinsene har fått en fin gyllen farge.
- Klem gjerne litt ekstra appelsinjuice over muffinsene når du tar dem ut av ovnen, da blir de ekstra saftige! Avkjøl på rist.
- Bland sammen melis og appelsinjuice til en melisglasur.
- Ha melisglasur på appelsinmuffinsene etter at de er godt avkjølt. Pynt gjerne med revet appelsinskall.
Du kan gjerne fryse appelsinmuffins, men da må de være uten glasur. Vil du lage en saftig appelsinkake, kan du også steke denne røren i en smurt springform, ca. 22 cm i diameter.
Kilde: MatPrat