Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Arme riddere

Arme riddere

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. egg
  • 2 ss sukker
  • 2 dl melk
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 6 skiver loff eller annet brød
  • 1 ss smør til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (22)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Disk opp med frokosten til familien. Arme riddere er et godt alternativ, enten du ønsker å spise det til frokost eller som en hverdagsdessert. En enkel og smakfull måte få brukt opp brødrestene dine på. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. egg
  • 2 ss sukker
  • 2 dl melk
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 6 skiver loff eller annet brød
  • 1 ss smør til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server arme riddere med rørte bær eller syltetøy.

Arme riddere

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Bjørnar Finnestad

    Veldig godt selv uten kardemomme

  • Anne Berit Utnes Øyangen

    Flott til å bruke opp tørt brød! Jeg har brukt denne oppskriften i mange år og lagd sammen med barna mine, en stor favoritt! Fyller etter med væske før jeg snur brødskivene og mer smør også da det ofte stekes tørt. Viktig å finne perfekt steketemperatur og-lengde. Serveres rett fra pannen med godt syltetøy. Takk for oppskrift!

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 08.04.2025 19:58:26 handleliste stengt