Baked oats med appelsin
Kall det gjerne luksusversjonen av havregrøt: Baked oats med banan, honning, appelsin og karamellsaus. En søt start på dagen, eller en deilig koserett for kveldstid.
Ingredienser
1 ½ dl lettkokte havregryn
1 dl melk
1 egg
½ banan
1 ½ ss flytende honning
½ ts bakepulver
½ ts malt kanel
¼ ts salt
1 ss karamellsaus
½ appelsin
Til servering
1 ss karamellsaus
1 ts melis
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha havregryn, melk, egg, banan, honning, bakepulver, kanel og salt i en blender. Kjør til blandingen er jevn og glatt.
- Ha blandingen i en kopp som tåler varme eller en liten ildfast form. Hell over karamellsaus.
- Skjær appelsin i tynne skiver uten skall og legg på toppen. Ta vare på resten av appelsinskivene til servering.
- Stek grøten midt i ovnen på 175 °C i 25-30 minutter.
- Server baked oats varm med ekstra karamellsaus, appelsinskiver og melis.
>> Prøv også bakt byggrynsgrøt med gulrot
Kilde: MatPrat