Bananpannekaker
Bananpannekaker er den perfekte oppskriften når du kjapt vil bli kvitt noen overmodne bananer. Jo mer modne bananene er, desto bedre blir pannekakene.
Ingredienser
5 dl hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts salt
4 dl melk
100 g smeltet smør
4 egg
2 bananer
Til steking:
Litt smør
2 bananer til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland mel, bakepulver og salt. Tilsett halvparten av melken. Visp sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken og rør inn smeltet smør. Visp inn egg.
- Skrell to bananer og brekk dem i biter. Mos bitene med en gaffel og bland inn i røra.
- Skjær de andre to bananene i små strimler.
- Varm en stor stekepanne og ha i litt smør. Legg bananbitene i pannen, og ha over pannekakerøre. Snu dem forsiktig når begynner å stivne på overflaten. Bananpannekakene skal være gyllenbrune og luftige. Smør gjerne pannen mellom hver pannekake slik at de ikke svir seg.
- Legg bananpannekakene på en tallerken og hold dem varme under et klede til alle er stekt.
Glad i pannekaker? Sjekk ut alle oppskriftene våre på pannekaker til både frokost, lunsj og middag.
Kilde: MatPrat