Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Belgiske vafler

Belgiske vafler

Ingredienser

porsjoner

Oppskriften gir ca. 20 vafler

  • 4 stk. egg , skilt i plommer og hviter
  • 0,25 ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 150 g smeltet smør
  • 3,5 dl melk
  • 3,5 dl vann
  • 25 g fersk gjær
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss nøytral olje eller smeltet smør til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (33)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vafler blir vi vel aldri lei av, men av og til kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Disse nystekte belgiske vaflene er luftige og myke, og smaker nydelig. De blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong, men du kan også steke dem i det vaffeljernet du har.

Vafler blir en aldri lei av, men likevel kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Belgiske vafler skal væresprø og luftige, og blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong. Du kan også steke dem i vårt tradisjonelle norske vaffeljern.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Oppskriften gir ca. 20 vafler

  • 4 stk. egg , skilt i plommer og hviter
  • 0,25 ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 150 g smeltet smør
  • 3,5 dl melk
  • 3,5 dl vann
  • 25 g fersk gjær
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss nøytral olje eller smeltet smør til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server vaflene med friske bær og et dryss melis, frisk frukt, pisket krem, iskrem, hakkede nøtter eller sjokolade - mulighetene er mange!

Belgiske vafler gif

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • anders s

    Dette er ikke belgiske vafler. Dette er myke luftige norske vafler uten sødme. Det kan hende at en belgisk person kan ha laget noe som dette på ett punkt i tiden, men dette er ikke den vaffelen som man tenker på eller ønsker seg når man snakker belgisk vaffel. Jeg har laget mange varianter av belgiske vafler, og denne opskriften er den som minnet meg minst om ekte tradisjonelle belgiske vafler av alle. Hvis du ikke forstår hvordan jeg kan si dette når oppskriften har 5 stjerner, se kommentarene her. alle som anbefaler denne har ikke laget belgiske vafler før. Jeg anbefaler å forandre navn på denne oppskriften til å reflektere hva dette er. Det er en god vaffel, men ikke en belgisk vaffel, og i alle fall ikke en god belfisk vaffel.

  • Anders Lund

    Kanon god oppskrift! Har forsøkt flere oppskrifter rundt, og denne er utentvil best! Jeg pleier å ha oppi 1/2 - 1 teskje kanel i, setter ekstra god smak i. Setter i fryseren og tar ut kvelden før så har jeg klar til frokost, rett i brødristeren! Nam! Noe jeg lurer på, er et mulig å skifte ut gjær med bakepulver? Hvor mye i så fall?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Anders! Så hyggelig, tusen takk for tilbakemelding 😊 Du kan erstatte gjær med bakepulver, 1 ts bør holde til 10 porsjoner. Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 05.04.2025 13:05:06 handleliste stengt