Biscotti
Biscotti er herlige italienske, søte småkaker. Disse er laget med kanel, men varier gjerne med sjokolade, mandler eller tørket frukt, og gi bort i gave til jul.
Ingredienser
100 g smør
85 g sukker
2 egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts malt kanel
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Skjær smøret i tynne skiver. Rør smør og sukker luftig i en skål. Tilsett ett egg av gangen. Tilsett så hvetemel, bakepulver og kanel.
- Bland alt sammen til en deig. Form tre stenger på en stekeplate med bakepapir.
- Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter på 200 °C. Skjær stengene i ca. 3 cm store stykker. La dem stå sammen, og stek stengene videre i 8 minutter på 200 °C. Avkjøl på rist. Oppbevar biscottiene i en lufttett kakeboks.
Tips: Biscotti kan lages ulike smakstilsettinger. Disse er laget med kanel. Bytt gjerne ut kanel med noen spiseskjeer hakket mørk sjokolade, eller mandler og tørket frukt. Tranebær og pistasjenøtter er en flott kombinasjon til jul. Mulighetene er mange!