Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Festkake med multer

Festkake med multer

Ingredienser

16  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g mandler eller nøtter
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Multefromasj:

  • 7 stk. gelatinplater
  • 6 stk. eggeplomme
  • 3 ts vaniljesukker
  • 6 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 dl vann
  • 300 g multer

Dynking av kaken:

  • 2 dl eplejuice blandet med saft fra multene
  • 2 ss multelikør

Fyll og pynt:

  • 6 dl kremfløte
  • 300 g multer , søtet etter smak
  • 1 pose sjokoladestrøssel eller dessertsjokoladeplater
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Dette er en imponerende kake som lett finner sin plass som midtpunkt på kakebordet!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

16  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g mandler eller nøtter
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Multefromasj:

  • 7 stk. gelatinplater
  • 6 stk. eggeplomme
  • 3 ts vaniljesukker
  • 6 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 dl vann
  • 300 g multer

Dynking av kaken:

  • 2 dl eplejuice blandet med saft fra multene
  • 2 ss multelikør

Fyll og pynt:

  • 6 dl kremfløte
  • 300 g multer , søtet etter smak
  • 1 pose sjokoladestrøssel eller dessertsjokoladeplater
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Nøttebunnen og sukkerbrødet kan bakes i god tid og fryses. Del gjerne sukkerbrødet mens det er fortsatt litt frossent.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Inger Jankila

    Hvor mye multer skal det være i fromasjen? Det står bare 600 g multer under fyll og pynt - ingenting i multefromasjen?

    • Cecilie Maske

      Hei, Inger! Ja, her har det nok skjedd en feil. Jeg har sett på oppskriften og tenker at om du deler multene i to slik at det blir 300 g i fromasjen og 300 g til fyll og pynt, så er det mer enn nok. Jeg skal rette opp i oppskriften. Vennlig hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.15209, server:MP-PRD-WEB11 16.08.2025 09:31:13 handleliste stengt