Brødoppskrift for travle
Bruk det melet du har i skapet, eller det du liker aller best. Bak med minst 1/3 hvetemel for best resultat, og bland gjerne bygg, rug og havregryn inn. Varier med frø, honning eller krydderurter.
Ingredienser
3 l mel
4 ts salt
1 pakke tørrgjær
4 ss olje
14 dl vann
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør sammen mel, salt og gjær. Tilsett olje og fingervarmt vann. Hvis man bruker en vid bakebolle, går det greit å røre sammen deigen med en sleiv. Det er ikke nødvendig å ta deigen ut på benken og elte den.
- La deigen heve til minst dobbel størrelse. Rør så noen ganger i deigen med sleiven, og bruk deretter sleiven (og til slutt en slikkepott) til å overføre deigen til tre 1,5-litersformer. Bruk en fuktet slikkepott til å klappe brødene flate på toppen.
- Sett brødene inn i kald stekeovn på nederste rille. Skru stekeovnen på 200 °C. Snitt forsiktig 3–4 snitt på toppen av brødene når de har stekt i ca. 10 minutter. Ta brødene ut etter 55 minutter. Avkjøles på rist.
Tips: Bruk de meltypene du har i skapet, eller har lyst til å bruke. Bruk gjerne bygg eller rug, men det kan være greit å bruke minst en liter siktet hvetemel for at brødet skal henge godt sammen. Noen desiliter havregryn gjør brødene saftige. Varier gjerne ved å tilsette forskjellige frø, honning eller krydderurter.