Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krutonger

Brødkrutonger

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 600 g rester av brød

Vanlig krydderblanding:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Urteblanding:

  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin eller timian

Chiliblanding:

  • 3 ss chiliolje eller olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts tandoorikrydder
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts chiliflakes

Curryblanding:

  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 3 stk. stjerneanis
  • 2 ts hot curry eller curry madras pulver
  • 0,25 ts gurkemeie
  • 0,5 ts malt koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag brødkrutonger med smak av urter, chili eller curry og få brukt opp daggammelt brød samtidig som du tar salaten eller suppen til et nytt nivå.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 600 g rester av brød

Vanlig krydderblanding:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Urteblanding:

  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin eller timian

Chiliblanding:

  • 3 ss chiliolje eller olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts tandoorikrydder
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts chiliflakes

Curryblanding:

  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 3 stk. stjerneanis
  • 2 ts hot curry eller curry madras pulver
  • 0,25 ts gurkemeie
  • 0,5 ts malt koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk det du har hjemme fra før av smakstilsetninger og smak deg frem. Brødkrutonger kan smake av både søtt og salt. Oppbevar brødkrutonger i ren, tett beholder. Holdbar i omtrent 1 måned i kjøkkenskapet.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Episode 22 - Salater du får dilla på

 

Kommentarer

  • Rebekka Maria

    Utrolig gode. Hvor lenge kan de ligge ?

    • Cecilie Maske

      Hei, Rebekka! Brødkrutongene er aller best når de er helt nylagede, men holder seg i en tett boks eller zip-lock-pose i 1-2 uker. Hilsen Cecilie, Matprat

      • Tanja

        Du sier her 1-2 uker, men i oppskriften står det 1 måned.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 08.04.2025 02:32:15 handleliste stengt