Brødpudding med sitronsmør
Brødpudding er både smakfullt og smart. Bruk brødrester til å lage denne digge desserten. Brødpudding med friskt sitronsmør kan vi love at blir godt!
Ingredienser
Brødpudding
7 skiver tørt eller gammelt brød
5 dl helmelk
5 egg
frøene fra 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
2 ½ dl sukker
2 dl sitronsmør (lemon curd)
1 ss smør til smøring av form
Sitronsmør
1 egg
75 g sukker
1 dl sitronsaft
40 g romtemperert smør, i terninger
finrevet skall fra 1 sitron
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Om du lager sitronsmøret fra bunnen av, må du lage det først. Visp egg og sukker sammen i en bolle. Hell i sitronsaft og bland sammen.
- Varm det hele forsiktig opp over et vannbad og rør rundt med en visp hele tiden.
- Ta blandingen av den varme platen når den begynner å tykne. Tilsett smør i terninger og finrevet sitronskall. Rør godt.
- Hell sitronsmøret i varme, rene og tørre glass og skru på tette lokk.
- Så kan du lage brødpuddingen. Bland egg, melk, sukker og vanilje i en bolle.
- Skjær brødet i biter og legg dem i røren. La brødbitene ligge til de har trukket til seg all væsken.
- Vend halvparten av sitronsmøret forsiktig inni brødblandingen.
- Smør en ildfast form med smør og hell brødblandingen oppi.
- Stek brødpuddingen midt i ovnen på 130 °C i 40 minutter. Den er ferdig når den er blitt stiv.
- Serveres varm med resten av sitronsmøret.
Oppskriften er laget i samarbeid med MatPrat
>> Se flere tips for å redusere matsvinn av brød her!